Banner 468

Welkom op de site van Boezinge & Zuidschote. Ik kwam, ik zag en ik kwam nog eens.......
Je weet meteen of het klikt.
zondag 30 juni 2013

Ypres Historic rally dag 2 + Foto's

0 reacties
 
Na de vier proeven op vrijdag leek het erop dat de strijd zou gaan tussen de ervaren ratten,Patrick  Snijers , Robert Droogmans, Dierdier Vanwijnsberghe, Stefaan Stouf.
Patrick snijers was eigenlijk al uitgeteld voor de overwinning door de tecnische problemen op vrijdag.
Hij herstatte op zaterdag maar zijn achterstand was toen al te groot om nog aanspraak te kunnen maken op de overwinning.

Op kp Heuvelaand 1 reed Robet droogmans lek en verving het wiel op kp en verloor zo de aansluiting met Didier Vanwijnsberghe. 


Ook Lietaer reed lek maar gelukkig op het einde van een proef zodat het tijdverlies miniem was.
Op de kp Vleteren moest daarna ook Vanwijnsberghe opgeven door problemen met achterbrug.
Daarna kon Paul Lietaer zich opmaken voor en vijfde overwinning bij de historics FIA.

Stefaan Stouf mocht zich tevreden stellen met een tweedeplaats en op een derde plaats kregen weg de engelsman Dvies die mister Big attack achter hem wist te houden.


Bij de nationale ging de strijd verder tussen de porschisten Bernard Muster en Frederique Delplace.

Bernard Munster trok hierbij aan het langste eind met een verschil van maar 31 sec kon hij toch nog Frederique Delplace achter hem houden. 


En daarna kregen we Tobi Vandeberghe  met de Opel Kadett die een glansprestatie neerzette voor zijn ieper debuut..
Op een 4de plaats krijgen we dan Bart Maes gevold door Piet Declecq.

En dan hebben we ook nog onze lokale piloten die de eindmeet bereikten.
Als eerst Boezingenaar kregen we Jackie Vanhove die terug een feiloze wedstrijd samen met Isidoor Smets in de sms opel ascona die hij op een 9de plaats parkeerde.


Rudi Dekimpe en Geert Seys reden mooi naar een 19de plaats voor eigen volk, De ascona ligt hen duidelijk beter dan de kadett en de Ascona gaf geen krimp tijdens de wedstrijd.
Een feiloze wedstrijd toch even geremd door de regen op vrijdag want dit was niet makkelijk om in te rijden.


En dan nog Joost Dekeyser die na de problemen van de vrijdag de herstart nam op zaterdag en hiermee ook wat straftijd kreeg.
Maar op zaterdag ging het goed en ze eindigden op een 22ste plaats.

Alle resultaten: KLIK HIER

Foto's: KLIK HIER

En zo zit het er terug op  voor een jaartje dan komt de 22ste editie eraan.

Readmore...
zaterdag 29 juni 2013

Dag 1 Ypres historic rally

0 reacties
 
Eerst laten we uw weten dat de link aangepast is om de resultaten te volgen.
Je kan ze nu hier terugvinden: KLIK HIER

Omstreeks 18u00 namen de piloten van het historic gedeellte de start in Boezinge.
Met de kp Boezinge 1 om er direct in te vliegen.
Bij de FIA was het meteen duidelijk de Patrick Snijers zich wou bewijzen bij de historics, hij was een dikke 5 sec sneller dan zijn rivalen Paul Lietaer en Robert Droogmans.
Maar de weg was nog lang, want de volgende proef Mesen pakte Paul Lietaer al 3sec terug.
Terug naar Boezinge voor de tweede doortocht terug een beste tijd voor Patrick Snijers gevolgd door Paul Lietaer, Robert Droogmans zakte even terug, maar was daarna op de laatste kp van de dag  Langemark 0,5 sneller dan Paul Lietaer. Patrick Snijers haalde het einde niet van deze proef, mechanishe pech plaatste hem aan de kant.
Dat de weersomstanigheden een grote  rol speelden mag blijken want het klassement werd even door elkaar gehaald.
Na dag 1 leidt Paul Lietaer met een voorsprong van bijna 15sec op Robert Droogmans die op zijn beurt Didier Vanwijnsbergehe als naaste achtervolger heeft op 22,6sec. Verder zien we  Stefaan Stouf 4de, Davies 5de, Omer Saelens 6de, Werner 7de, Brazzolli 8ste, Geert Vandoorne 9de en Frederique Chambon als 10de.

Over dan naar het nationaal gedeelte waar we ook heel wat streekrijders terug vinden,  waar ook heel wat kanditaten zitten op de overwinning te pakken.
Op kp 1 draaide Frederique Delplace de beste tijd gevolgd door Bernard Munster op een dikke 5sec Yves Bruneel volgde op 8,2sec met de Opel Transeurope..Kp 2  was het terug Frederique Delplace die de snelste was voor Bernard Munster en Bert Cornelis in de Ople Monza. Yvees Bruneel klokte af als 16de even een probleemtje.


Kp3 Boezinge terug Frederique Delplace gevold door Yves Bruneel met de 2de tijd en Bernard Munster.

Kp4 Langemark was het Bernard Munster die een kanontijd neerzette zomaar even 22sec sneller dan Filip Calliau met de Audi Quattro gevold door Frederique Delplace met maar 2 sec verschil.

In het algemeen klassement maakt dit dat Bernard Munster nu de leiding heeft gevold door Delplace, Calliau,  Debyser , Mylleville, Bruneel, Maes, Vermaeulen en de zeentijarige Jimmy Mc Reae maakt de top 10 kompleet.

Ook nog de lokale piloten niet vergeten tussen al dit groot geweld.
Op kp1 Was het Eric Devos die de sneltste was onder hen. Gevolgd door Jackie Vanhove, joost Dekeyser en Rudi Dekimpe.
kp2 Was Jackie de snelste onder hen  gevolgd door Joost Dekeyser en Rudi Dekimpe. Van Eric Devos die even uitgleedt op de verbinding op een olievlek vinden we geen tijden meer terug.
Kp3 Was het terug Jackie Vanhove die de snelste was voor Joost Dekeyser, en Rudi Dekimpe
kp4 Langemark was een echt slagveld want er waren heel wat uitvallers op deze proef hier verloren we ook Joost Dekeyser, zodat we nog twee Boezingnaars over hadden aan de finisch van deze kp. de twee Opel rijders Vanhove en Dekimpe met een 18de en 35ste tijd.


In het klassement maakt dit dat Jackie Vanhove momenteel op een 18de plaats staat en Rudi Dekimpe 32ste.

Joost Dekeyser 53ste en Eric Devos 52ste.
Twee bovenbestaande piloten zullen waarschijnlijk gebruik maken van een herstart op zaterdag met een nodige straftijd.
Volledig resultaten vind je HIER






Readmore...
vrijdag 28 juni 2013

Verkeer loopt wat in het honderd.

0 reacties
 

Wie de laatste dagen doorheen Boezinge reed zal dit wel opgemerkt hebben dat er nogal wat hinder is.
Zelfs al volg je de richtlijnen dan nog is het een heuse toer om je door het dorp te verplaatsen.
Het word niet zou nauw genomen met de verkeersborden aangaande parkeerverbod die toch duidelijk geplaatst zijn.

Na de shakedown op woensdagavond werden op donderdagmorgen ook diverse voertuigen opgemerkt die foutief geparkeerd stonden of enige hinder veroorzaken.

Dan komt er nog bij dat er hier en daar reeds accommodaties worden geplaatst voor genodigden. Niks op tegen je moet toch je sponsor in de watten kunnen leggen.

Maar toch moet je even nadenken dat je de bewoners niet te veel afsluit van  de buitenwereld want dit kan soms hinderlijk zijn als je je voordeur opendoet en je enkel een wit zeil ziet of dat er niemand kan aanbellen bij je, de postbode je brievenbus niet kan bereiken.
Readmore...
donderdag 27 juni 2013

Shakedown historicrally + on board filmpje

0 reacties
 
Goed gestart, woensdag startte met de jaarlijkse shakedown voor de Ypres Historic Rally, met enkele duizenden toeschouwers die de sfeer in Boezinge voor geen geld ter wereld willen missen.



Voor het komend weekend konden de deelnemers aan de historic rally hun wagen nog eens uitproberen op de shakedown meteen de start voor het komend weekend vol autosport in de regio.
Men kon er op de koppen lopen zowel in het centrum van Boezinge als langsheen de proef in de Reningestraat.


Na de proef zakten nog vele toeschouwers af naar het centrum van Boezinge om nog na te genieten van  het een volksfeest. 





De lokale horeca en verenigingen zorgden dat dorstigen gelaafd werden en de hongerige magen zich konden te goed doen aan lekkere braadworsten.
Met de mini-maxi band en beelden die even voordien werden gemaakt langsheen de proef. En met met dit alles ging het feest nog even verder.

Beelden van de shakedown met dank aan FM rallymovies !!



Foto's vind je HIER
Readmore...
maandag 24 juni 2013

21ste Historic rally 2013 Voorstelling

0 reacties
 
Ook dit jaar maken heel wat piloten terug hun opwachting op de Ypres historic rally te rijden.
En ook dit jaar niet de minste, Robert Droogmans  die zeker het duel zal aangaan met de andere musketeer Patrick Snijers die dit jaar ook in Boezinge de start zal nemen.

Reken daar nog bij Paul Lietaer,  Didier Vanwijnsberghe, Stefaan Stouf, Geert Vandoorne , Omer Saelens en enkele buitenlandse piloten die misschien wel eens roet in het eten van dit Belgisch onderonsje bij de FIA.

Bij de nationale zal het er niet minder hard aan toe gaan, want ook daar zitten enkele toppers die er op gebrand zijn deze rally te winnen. Bernard Munster, Wim Decock, Glenn Janssens , Frederick Delplace , Filip Calliau , en nog enkele  toppers  die misschien nog voor een verrasing kunnen zorgen.

Op woensdag is er de traditionele  shakedown van 19u tot 22u met start in de Ravestraat om via de Reningestraat de Steenstraat en een klein ommetje richting Elverdinge te gaan.


De piloten kunnen er hun wagen even testen op afgesloten parcours., waarbij ze ook regelmatig in het centrum komen om aan hun wagen te sleutelen. 


Op en rond het podium zal er voor sfeer gezorgd worden dit door MINI-MAXI band en als je deze al eens zien optreden hebt dan weet je dat de sfeer er meteen zal inzitten.
Dit alles met een natje en droogje om deze hoogdagen in te zetten. 

Vrijdag is er dan tijd voor het echte werk, de start is voor zien om 17u40 en de eerste FIA piloot start op KP Boezinge 1  18u03 gevolgd door de NAT om 19u08.
Deelnemers FIA: HIER

Deelnemers NAT : HIER


De start van deze proef is in de Kapellestraat om via Hinderyckstraat, Boezingestraat,  Binnenweg, Ravestraat , Reningestraat en de Steenstraat richting Elverdinge  om aldaar te finischen. (2u voor de start worden de proef afgesloten).

Na een half uurtje maken de FIA wagens zich terug klaar voor Boezinge 2 om 20u28 en direct erna volgen de NAT  omstreeks 21u30.
Op zaterdag  even voor de middag word dan het  resterende gedeelte aangedaan, de echte lange proeven komen dan aan de beurt. Tussendoor komen de wagens terug naar Boezinge om alles even na te zien en zo nodig te herstellen, dit omstreeks 14u51 en 19u28.



Op zaterdagavond omstreeks 22u30 weten we wie er Bernard Munster opvolgt  bij de FIA  en Wim Decock bij de NAT .

Resultaten:KLIK HIER (Van zodra de rally gestart is)

( De timing kan wel wat wijzigen  omdat er minder FIA wagens zijn als voorzien , de nationale rijders kunnen hierdoor iets vroeger aan de start komen.)

En natuurlijk kun je de rally live volgen : via radio I.R.O  105 FM voor Ieper de Westhoek  vanuit Zonnebeke. Daarbuiten is er nog Izegem/Roeselare 107.6 FM en Torhout 107.5 FM.

Woensdag vanaf 19u00 LIVE RALLY RADIO vanuit Boezinge

Maar ook via deze website: Klik rechts boven op het logo live rally radio en je kan luisteren vanaf je pc, en dit overal via het internet.  www.radio-iro.be

Alle info rally via www.ypreshistoricrally.be



Readmore...
zondag 23 juni 2013

Bus naar BK Beloften in Lommel.

0 reacties
 
Er wordt een bus ingelegd naar het BK wielrennen beloften door de supportersclub  Maxime Farazijn.


Die vind plaats in Lommel op zondag 25 augustus 2013.
Inschrijven kan bij :
Peter Farazijn - Guy Desender - Nancy Caeyzeele - Franky Delameilleure - Rudi Dekimpe en Ilse laverge
Prijs : € 10 per persoon.

Opstapplaatsen : Diksmuide (10u30) - Boezinge (11u) en Staden (11u15)
Readmore...
zaterdag 22 juni 2013

Boezingenaars in de Historicrally.

0 reacties
 
Ook dit jaar komen er terug enkele dorpsgenoten aan de start van hun thuiswedstrijd.
We stellen ze even aan je voor.

Rudi Dekimpe –Geert Seys  als volledig Boezings team wilden ze de thuis afspraak niet missen. Na vorig jaar even met de Opel Kadett te hebben gereden, keren ze terug naar de Opel Ascona.

Enkel weken terug konden ze eens proefrijden in Wervik, het beviel hen om terug een ascona te besturen. Ze eindigden 15de bij de historics. 

EXLCUSIEF ON BOARD beelden. Dankzij FM RALLYMOVIES.BE


Jackie Vanhove ook hij is terug op de afspraak voor zijn thuiswedstrijd, de enige wedstrijd die hij rijdt.
Dit jaar zal het even aanpassen zijn want hij krijgt Isidoor Smets naast zich ook al een ervaren co piloot. Zij gaan proberen de SMS Opel Ascona A terug  aan de finisch te brengen en lieft de voorgaande prestatie te evenaren.



Joost Dekeyser is ook al geen onbekende meer . Vorig jaar nog met de VW golf dit jaar gaan ze proberen  de Porsche Carrera van Dekeysersport. Vorig jaar eindigden we op een  33ste plaats en 2de in onze klasse. Met de Porsche zouden we zonder pech wat hoger kunnen eindigen.



James Gruwez zal terug Eric Devos navigeren in de Opel Kadett c.
Vorig jaar was het eentje om snel te vergeten op vrijdag was het na de eerste proef al over.

We namen de herstart op zaterdag maar na Watou was het terug over, we konden het podium niet meer bereiken. Dus einde wedstrijd. 


Readmore...
vrijdag 21 juni 2013

En... wat hebben we vandaag geleerd?

0 reacties
 
Door de gezinsbond werd een korte cursus koken voor mannen ingericht.

In een drietal lessen steeds bestaande uit aperitief hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht & dessert, werden de mannen opgeleid tot ware keukenprinsen.







Ze leerden tapas maken, gerechten met bier en als afsluiter mochten ze alle gangen klaarmaken op de barbecue.


Het proefpanel waren hun echtgenotes die van hun kookkunsten mochten proeven op de laatste avond van hun cursus.

Het is de vrouwtjes natuurlijk goed bevallen, en ze weten nu wel zeker dat er in hun echtgenotes een Jeroen Meus of een Piet Huysentruyt verschuilt zit.

                          
Readmore...
donderdag 20 juni 2013

Verkeer situatie komende week tijdens de historicrally

0 reacties
 
Het is inderdaad terug zover koning auto neemt terug zijn plaats in Boezinge voor de Ypres Historic Rally.

Tijdens komende week kan het al eens vervelend zijn om zich doorheen het dorp te begeven, daarom deze richtlijnen.

Op woensdag 19u00 zal de Diksmuidseweg volledig afgesloten zijn tussen de Dekemelelaan en Boezingestraat.
Dit ook  op vrijdag en zaterdag.

De bewoners van het Schutterhof kunnen inrijden vanaf de Diksmuidseweg  thv. Kapellestraat en verlaten via Dekemelelaan, lijkt wat onlogisch om hen niet het dorp te laten verlaten via Brugstraat maar dit is volgens het politiereglement. Dekemelelaan zal een verkeerswijziging krijgen gedurende rally. Zie bijhorend plan. Bron ypreshistoricrally



Bewoners van Bloemendale ,Hoge Weide,  Klappershoek en Boezingestraat komen het dorp binnen via  Diksmuidseweg  thv.  tuinen Dewulf en verlaten het ook via deze weg.

Ook wie Boezinge bereiken of naar Elverdinge  wil rijden zal dit niet mogelijk zijn op vrijdag en dit van omstreeks 16u00 tot na doortocht laatste wagen. Dit zijn Boezingestraat, Kapellestraat en Steenstraat in Zuidschote.

Er is veel over nagedacht om zo weinig mogelijk last te geven aan de bewoners, en toch een vlotte doorgang te kunnen doen, voor allen.

Voor alle vragen betreffende inlichtingen bewoners 0476/ 49 83 83 Hubert Vierstraete.
Tijdens de wedstrijd bij noodgevallen is dit het nummer 0470/98.96.00 , voor dokter, voor veearts op het parcours zelf. Dan gaat dit via de HQ die dadelijk dan de nodige maatregelen nemen tijdens de wedstrijd zo bv. hartinfarct van bewoner op het parcours. En dergelijke dringende hulp.


Dus hou rekening met deze tijdelijke reglementering, teneinde alles vlot te laten verlopen.
Readmore...
woensdag 12 juni 2013

Senioren sporteldag 11 juni 2013.

0 reacties
 
Er waren ruim 170 deelnemers aan de sporteldag voor senioren in Ieper, de twaalde uitgava van sporten met senioren.

Petanque en fietsen waren de traditionele trekpleisters. Boezinge en Zuidschote namen deel aan het fietsen en de Boezinge delegatie was opnieuw meester in de petanque ! 



De winnaars van dit tornooi kunnen over enkele maanden strijden voor de titel van WSO sport in Poperinge, een competitie met deelnemers uit de gemeenten Ieper, Poperinge- Zonnebeke-Alveringem, Veurne, Heuvelland en Vleteren.


De sportdienst die instond voor de organisatie moet Frans Storme hartelijk bedanken voor zijn 12 jaar lange inzet om het petanquetornooi in goede banen te leiden. Hij wil nu deze taak doorgeven aan een minder oude kandidaat 

Nog foto's vind je Hier
Readmore...
zondag 9 juni 2013

BREAKING Ilse Geldof wint BK 1/4 duatlon

0 reacties
 
Ilse Gheldof Belgisch kampioene duatlon in Wevelgem.

Van onze kant een dikke proficiat. Boezinge Boven, Beregoed.

Straks meer in Boezing sportief


Readmore...
zaterdag 8 juni 2013

Verdwenen kat terecht.

0 reacties
 
Oplettende bezoekers van de site hebben de oproep tussen de favoriete tweets gelezen.
Een oproep van Christophe Gantois uit Bloemendale, tevens de uitbater van Café De 12 apostels in Ieper was zijn katje kwijt.


Hij deelde blaadjes uit in de straat plaatste een oproep op twitter en facebook om zij geliefde kat terug te vinden. 

Geen resultaat , maar tot een attente lezer zijn tweet las hier op de site.
(zie favoriete tweets, hier rechts)

De vinder aan de andere kant van het dorp(Molenstraat) had de kat opgemerkt bij hem thuis en contacteerde de eigenaar. Die natuurlijk spoedig zijn huisdier ging afhalen bij de vinders.

Na twee weken als vermist opgegeven, zijn baasje en kat terug herenigd.


Readmore...
donderdag 6 juni 2013

Fuif Dreamteam 't katpsel

0 reacties
 
Zaterdag 15juni...onze jaarlijkse fuif...tvv:liefhebbers-voetbalploeg Dream-Team 't Katspel boezinge!!!
Vvk: 2euro.
Add: 4euro.
In café 'T Katspel te Boezinge!!!
Kaarten te koop bij alle leden, en in café 'T Katspel.


Readmore...
maandag 3 juni 2013

Brandje in de Bargiestraat

0 reacties
 
Deze namiddag was er kleine brand bij biomass center in de Bargiestraat. 
De brandweer kwam ter plaatse maar het brandje was reeds geblust, maar toch werd alles nog eens nagzien.

Biomass center verwerkt organisch afval , het bedrijf is naast het groenpark op de industriezone.
Readmore...

Devoo op het Belgisch kampioenschap beatbox

0 reacties
 
Onze dorpsgenoot Kjen Descheemaeker die als Devoo op het podium staat als beatboxer mocht deelnemen aan het belgisch kampioenschap beatbox.


Dit kampioenschap vond plaats in de KVS in Brussel, daar kwamen de beste beatboxers uit Belgie op het podium.

Kjen die vorig jaar nog in Belgium gots talent te zien was en vorige week nog op jeugd zender JIMTV heeft al een rijk palmares in dit wereldje.

Zaterdag eindigde hij op een 9de plaats in het BK, hij was tevreden met de behaalde plaats en zal volgend jaar zeker terug deelnemen.

Wil je meer over Devoo te weten komen ga dan naar zijn Facebookpagina : HIER


 Hier kun je hem Aan het werk zien tijdens de battle op JIMTV: KLIK HIER



Readmore...

Schoolfeest met zon en zee

0 reacties
 
De weergoden waren het school goed gezind voor het schoolfeest. 

De kinderen van de basisschool mochten er optreden alles stond in teken van zon en zee. 

Er was ook een parcours waar de kinderen zich konden uitleven met gocarts onder toezicht van de polite.

Foto's door Heidi Pype.




Readmore...
zondag 2 juni 2013

Eindeseizoenhappening Sassport Boezinge

0 reacties
 

Op vrijdag 14 juni vanaf 19.30 uur in de kantine, Dr Dekemellaan

met:

Viering promotie A kern naar vierde klasse A kern
Viering kampioenenploegen: B-Reserven, U15 en U13

Prijsuitreiking laureaten pronostiek.

Bekendmaking en huldiging speler van het seizoen.
.............


Deelname feest BBQ en aperitief: 20 euro (8 euro kind) mits inschrijven tot zondag 9 juni bij : Frieda Bervoet (0479 80.96.54 frieda.bervoet@telenet.be) of Kris Liebert (0475 72.64.88 kris.liebert@telenet.be ), of Peter Demeulenaere (0477 97.09.29 of peter.demeulenaere@allianz.be)  
Readmore...